دوازده نکته ای که قبل قراردادن تخم داخل دستگاه انجام بدهیم به قرار زیر می باشد:
دوازده نکته ای که قبل قراردادن تخم داخل دستگاه انجام بدهیم به قرار زیر می باشد:
1- قبل از قرار دادن تخم، دستگاه جوجه کشی کاملاً شستشو و ضدعفونی شده باشد.
2- تخمها قبل از ورود به دستگاه به مرور دمای محیط افزایش یابد تا به دمای دستگاه برسد و از عرق کردن تخم جلوگیری شود.
3- عملیات گاز دادن تخم و دستگاه با مواد ضدعفونی کننده مناسب انجام شود.
4- شستشوی تخم تحت هیچ شرایطی انجام نشود.
5- به دلیل نوسانات دمایی و لرزش تخم، احتمال تلفات نطفه در طول مسیر وجود دارد بنابراین احتمال کاهش جوجه درآوری وجود دارد.
6- در طول دوره جوجه کشی دما و رطوبت دستگاه در چند نوبت باید کنترل شود.
7- قبل از خواباندن تخم در دستگاه کلیه سنسورهای تنظیم رطوبت و دما به دقت کنترل شوند.
8- دمای اتاق جوجه کشی باید در حدود 25 درجه کنترل شود و اکسیژن کافی در اتاق وجود داشته باشد.
9- متوسط درصد جوجه دهی در بلدرچین و کبک در حدود70-60درصد است بنابراین در اثر نگهداری و جابجایی تخم ممکن است نطفه تعدادی از تخمها تلف شده و درصد جوجه دهی کاهش یابد.
10- معمولاً 15-10 درصد تخمها به دلایل ژنتیکی و یا محیطی در بلدرچین و کبک بدون نطفه بوده و یا نطفه بلافاصله پس از خروج تخم از بدن پرنده تلف می شود. بنابراین نباید انتظار داشت که تمام تخمها نطفه دار باشند.
11- در زمانی که دمای محیط از 30درجه بیشتر و یا از 8 درجه کمتر می شود احتمال تلفات نطفه و کاهش درصد جوجه درآوری زیاد است.
12- در طول جابجایی ممکن است تعدادی از تخم ها بشکنند بنابراین نباید تحت هیچ شرایطی تخم های شکشته و ترک دار را در دستگاه قرار داد.