حساب کاربری

لطفا از حروف a-z,A-Z,0-9 استفاده نمایید - حداقل 5 کاراکتر

حداقل 8 کاراکتر

دستگاه جوجه‌کشی یخچالی

Rate this post

دستگاه جوجه‌کشی یخچالی

در چند دهه اخیر که شاهد استقبال روز افزون کارآفرینان از حرفه جوجه‌کشی بوده‌ایم بدیهی است که این حرفه می‌تواند در آینده رشد بیشتری داشته باشد و به یکی شغل‌های پرسود برای علاقه‌مندان به پرورش پرندگان تبدیل شود. ما در اینجا قصد داریم به بررسی دستگاه جوجه‌کشی یخچالی بپردازیم تا کمکی باشد برای افراد علاقه‌مند به این حرفه که سرمایه کمی نزد خود دارند.

 

جوجه‌کشی طبیعی

جوجه‌کشی به‌صورت طبیعی توسط مرغ مادر انجام می‌شود، زمانی که مرغ بر روی تخم خود نشسته است در این حالت به آن مرغ کرچ گفته می‌شود و زمانی که تخم‌ها به جوجه تبدیل می‌شوند جوجه‌کشی طبیعی صورت گرفته است. جوجه‌کشی معمولا در تمامی پرندگان انجام می‌شود با این تفاوت که در سال چند بار و در بازه زمانی خاصی صورت می‌گیرد.

 

دستگاه جوجه‌کشی چیست؟

 

دستگاه جوجه‌کشی، دستگاهی است برای تبدیل تخم‌های نطفه‌دار پرندگان مختلف به جوجه. یعنی یک دستگاه جوجه‌کشی دقیقا همان کاری را انجام می‌دهد که مرغ مادر هنگام نشستن بر روی تخم‌ها انجام می‌دهد و شاید حتی بهتر از آن.

 

دوران ستر به چه معنا است؟

به دوره رشد جوجه‌ها در درون تخم گفته می‌شود که در پرندگان مختلف متفاوت است. مثلا در مورد مرغ این دوره 18 روزه می‌باشد.

 

دوران هچر به چه معنا است؟

معمولا به 3 روز آخر دوره جوجه‌کشی، دوره هچر می‌گویند و در این دوره جوجه‌ها کاملا رشد کرده و کم‌کم آماده بیرون آمدن از تخم هستند. مثلا در مورد تخم‌مرغ می‌توان گفت که 18 روز اول دوره ستر است و 3 روز آخر آن به دوره هچر مربوط می‌باشد. یعنی  کل دوره جوجه‌کشی مرغ که 21 روز است از دو دوره ستر و هچر تشکیل شده است.

 

انواع دستگاه‌های جوجه‌کشی

دستگاه‌های جوجه‌کشی در واقع به چند دسته کلی تقسیم می‌شوند که عبارتنداز:

  1. دستگاه جوجه‌کشی خانگی
  2. دستگاه جوجه‌کشی صنعتی
  3. ‌دستگاه جوجه‌کشی شتر مرغ

دستگاه جوجه‌کشی یخچالی نیز در دسته دستگاه جوجه‌کشی خانگی قرار می‌گیرد. این دستگاه برای افرادی مناسب است که می‌خواهند با سرمایه بسیار اندک و با در دسترس داشتن لوازم مورد نیاز ساخت آن، دست به ابتکار عمل زده و خود آن را بسازند که این امر نیز از مزایایی برخوردار است.

 

امکانات ضروری در دستگاه جوجه‌کشی یخچالی

در واقع برای خرید و استفاده از یک دستگاه جوجه کشی باید به موارد مهمی توجه کنید که یک دستگاه جوجه کشی مناسب باید آن‌ها را دارا باشد تا در زمان جوجه‌کشی با مشکل مواجه نشوید:

  • یک دستگاه جوجه‌کشی باید امکان اتصال به برق اضطراری را داشته باشد تا در مواقع قطعی برق بتواند کار خود را با استفاده از اتصال به برق موتور یا ماشین ادامه بدهد.
  • یک دستگاه جوجه کشی باید قابلیت کاکرد تمام اتوماتیک را داشته باشد.
  • دستگاه جوجه کشی باید امکان تنظیم دما و تنطیم رطوبت را داشته باشد.
  • یک دستگاه جوجه کشی مناسب باید از ایزولاسیون قوی برخوردار بوده تا به بهترین نحو از شک دمایی جلوگیری کند.
  • توجه داشته باشید که دستگاه جوجه کشی‌تان از قطعات بروز و بهینه استفاده ساخته شده باشد تا بتواند نهایت راندمان را عرضه کند.
  • یک دستگاه جوجه کشی مناسب باید امکان جوجه کشی از تمامی پرندگان اهلی و زینتی را دارا باشد.

 

چهار شرط اساسی و حیاتی در جوجه‌کشی

فرایند تبدیل تخم به جوجه دارای پیچیدگی‌های بسیار زیادی است. نکته قابل توجه در این است که برای تبدیل تخم نطفه‌دار سالم به جوجه چهار شرط اساسی و ساده باید فراهم شوند که عبارتند از: دما، رطوبت، هوا و چرخش تخم.

 

تنظیم دمای دستگاه:

تنطیم دمای جوجه‌کشی باید به صورت بسیار دقیق توسط سنسورهای حساس که در داخل دستگاه کنترل می‌شوند تنظیم شود. نوع سنسور و محل قرار گرفتن آن در داخل دستگاه نقش مهمی در تنظیم شرایط داخل دستگاه دارد.

جهت تنطیم دما دستگاه جوجه کشی یک منبع تولید حرارت در داخل دستگاه موجود است که در صورت کاهش دمای دستگاه، کمتر از حد مجاز، فعال می‌گردد. بهترین دما برای جوجه کشی در دوران ستر 7/37 درجه و در دوران هچر 2/37 درجه است.

 

تنظیم رطوبت دستگاه:

در دوران ستر رطوبت دستگاه جوجه‌کشی یخچالی باید در حدود 60 درصد آن تنطیم گردد. تامین رطوبت در دوران ستر بسته به نوع دستگاه با استفاده از مخزن آب یا دستگاه‌های رطوبت ساز تامین می‌گردد.

رطوبت کم سبب از دست رفتن آب تخم و در نتیجه تلف شدن جنین و یا ضعیف شدن جوجه می‌شود. رطوبت زیاد نیز سبب تشکیل قطرات آب بر روی پوسته، ورود آلودگی به داخل تخم و رشد قارچ می‌گردد. در دوران هچر نیز رطوبت دستگاه باید 10 تا 15 درصد افزایش یابد.

 

اقدامات لازم برای شروع کار جوجه‌کشی:

برای شروع کار جوجه‌کشی برخی اقدامات مهم وجود دارند که با آشنایی و مطالعه آن‌ها می‌توان موفقیت در این حرفه و رسیدن به یک نتیجه مطلوب را رقم زد:

  • تولید و یا خریدن تخم نطفه دار
  • جمع‌آوری و نگهداری تخم نطفه‌دار
  • انتخاب تخم‌های مناسب جوجه کشی
  • تمیز و ضدعفونی کردن اولیه تخم
  • ذخیره و نگهداری تخم‌های نطفه‌دار پس از ضدعفونی
  • آماده‌سازی برای دوران ستر
  • چیدن تخم‌ها در شانه‌های دستگاه جوجه‌کشی
  • قرار دادن تخم‌ها در قسمت ستر جوجه‌کشی
  • ضد عفونی کردن تخم‌ها و دستگاه قبل از روشن کردن آن
  • کنترل دستگاه در طول جوجه‌کشی در ساعات مختلف و نور بینی تخم‌ها در روز دهم جوجه‌کشی
  • انتقال تخم‌ها از شانه ستر به سبد‌های هچر در سه یا چهار روز پایانی جوجه‌کشی
  • خروج و شمارش جوجه‌ها از هچر
  • بررسی تخم‌های جوجه نشده و مشکل یابی جوجه‌کشی
  • دفع ضایعات پس از جوجه‌کشی
  • تمیز و ضد عفونی کردن دوباره دستگاه برای شروع مجدد جوجه‌کشی

 

تخم‌هایی که نباید در دستگاه جوجه‌کشی یخچالی قرار بگیرند:

به دلیل حساسیت بالای این کار باید توجه بسیار زیادی به جداسازی تخم‌ها از هم داشته باشید. زیرا بی توجهی به این امر سبب اتلاف وقت شما و ناکامی شما در رسیدن به نتیجه مطلوب می‌شود. تخم‌های زیر برای جوجه‌کشی نامناسب هستند:

  1. تخم‌های شکسته
  2. تخم‌های بدون پوست
  3. ‌تخم‌های گرد
  4. تخم‌های بیضی شکل که قسمت پهن آن‌ها قابل تشخیص نیست.
  5. تخم‌های دو زرده
  6. تخم‌های کودی
  7. تخم‌های آلوده به خون
  8. تخم‌های خیلی ریز یا خیلی درشت
  9. تخم‌های تاریخ گذشته
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ارتباط با ما
ارومیه کیلومتر 6جاده اشنویه (تاناکورا) بعداز کارخانه فردآذربایجان روستای قره آغاج ماشین سازی طیور محجوبی
09142688561-09149418561-04432514895
bridshoping@gmail.com